Sidste Nyt fra Barløseborg Golfklub

  • Nyt fra Formanden
  • AUDI Open Invitational
  • World Handicap System
  • Pas på hulkanterne
  • HIO i kaninklubben
  • Nyt fra Barløseborg Golfbane
  • Nyt fra Sekretariatet 
 
Nyt fra Formanden

Efter en god og varm sommer er efterårsmånederne nu begyndt med mere regn og blæst. Der findes dog gode ”huller” i vejret hvor golfbanen fortsat trække mange spillere. Også sensommerens Barløseborg Audi Invitational turnering blev afholdt med rekorddeltagelse med 104 spillere på banen og med vejrgudernes milde vinde. Resultaterne og vinderne kan du læse mere om nedenfor. Tak til Audi Odense, der for 3. år var sponsor.
 
I bestyrelsesarbejdet er hovedfokus stadig fastholdelse og tiltrækning af nye medlemmer. Vores medlemsliste viser næsten status quo niveau for året. Vi har dog konstateret færre nybegynder i golfklubben i år end tidligere år, hvor især SPIL MED DAGEN ikke blev det store tilløbsstykke. Vi har derfor behov for gode råd til, hvordan vi kan styrke indsatsen for at tiltrække flere medlemmer og du må gerne give os et hint, hvis du kender nogen, der vil prøve at spille golf.
 
På skolegolfområdet har vi i år haft besøg at 2-3 skoler og har netop aftalt møder med en række idrætslærere på 3 skoler med henblik på, at golfsporten også kommer med i Idrætsundervisningen. Derfor tilbyder vi – i samarbejde med DGU – et instruktør kursus til idrætslærerne og sørger for udsty. DIF’s foreningspulje har støtter os i dette arbejde med 25.000 kr., som vi bla. kan købe udstyr for.
 
På et netop afholdt formandsmøde i de fynske golfklubber blev der aftalt at nedsætte en arbejdsgruppe, hvor Lars Pedersen fra Barløseborg deltager, med henblik på at udvikle en FYN TOUR for seniorspillere. Planen er at der spilles matches på 6 forskellige golfbaner hen over året, hvorefter der forventeligt kan kåres en fynsmester. Vi ser frem til at kunne informere nærmere herom, når udvalget har gjort sit arbejde.
 
Den 7. september siger vi tak til vores frivillige hjælpere med en Hjælperturnering med efterfølgende frokost. Den 20. september har vi indbudt klubbens sponsorer og samarbejdspartnere til en sponsormatch m.v., hvor vi også får lejlighed til at fortælle om golfklubben og sige tak til vores professionelle støtter. Det er særdeles vigtigt for klubben, at vi både kan trække på de mange frivillige hænder og den økonomiske støtte fra vores sponsorer, som er guld værd for klubben.
  
Efteråret byder også på klubmesterskabe i weekenden den 21. - 22. september, hvor der stadig er ledige pladser og vi vil gerne have flere deltagere, så der blive størst mulig konkurrence om titlerne. Endvidere slutter vi sæsonen med årets afslutningsturnering, søndag den 13. oktober 2019, hvor vi håber at se så mange medlemmer som muligt. Bestyrelsen har derfor besluttet at give en større rabat på tilmeldingsgebyr og spisning. Vi nedsætter tilmeldingsgebyret til 45 kr. (normalpris 85 kr.) og spisningen til 85 kr. (normalpris 115 kr.) – eller en samlet rabat på 70 kr. Vi håber hermed, at flest mulige deltager i både turneringen og den efterfølgende sammenkomst og frokost. Husk tilmelding i Golfbox.
 
God efterårssæson og lykke til i dysterne om klubmesterskaberne.
Arne Jakobsen

 
AUDI OPEN Invitational

Barløseborg Golfklubs store, åbne golfturnering for alle fynske golfklubber blev afviklet fredag den 9. august og igen med stor succes med flotte 104 deltagere og med Audi, Odense som hovedsponsor og JT Trading, Guldsmed Fru Larsen og OJ Golfshop som øvrige præmiesponsorer. Vejret havde i dagene op til turneringen været meget regnfuldt, men netop fredag var det fantastisk golfvejr, hvilket også fik indflydelse på de opnåede scores.
 
A-rækken, der med 52 deltagere spillede slagspil, blev vundet med en nettoscore på 65 slag af Niels Peter Hørsman Barløseborg Golfklub, Jan Hansen, Barløseborg Golfklub på 2. pladsen i 66 slag og Frantz Dolberg, Vestfyns Golfklub på 3. pladsen i 67 slag.
 
I B-rækken også med 52 deltagere blev vinderen Flemming Lindevang, Barløseborg Golfklub, der scorede flotte 40 stableford point foran Stefan Daniel Møller og Arne Blomstrøm, begge Barløseborg Golfklub med hver 38 points.
 
Ud over de individuelle placeringer i A- og B- rækken, blev der også spillet om, hvem der kunne komme tættest på flaget på hul 1, 6, 18 og hul 16 – banens Ø-green, hvor der også var udlovet 4 måneders brugsret til en Audi A1 for et ”Hole in One”.
Vindere blev Peter Rudbeck, Barløseborg Golfklub, Klaus Knudsen, Greath Northern, Peter Jacobsen, Vestfyns Golfklub og Mogens Sonnichsen, Odense Eventyr Golf. Desværre opnåede ingen af spillerne at spille bolden direkte i hullet!
 
Efter turneringen blev de flotte præmier overrakt af salgschef Kristian Jais Hansen, Audi, Odense sammen med golfklubbens formand Arne Jacobsen. Præmierne bestod bl.a. af flere flotte gavekort og golfartikler.
 
Barløseborg Golfklub er glad for den store tilslutning - også fra andre klubber - og for det gode samarbejde med turneringens hovedsponsor, Audi, Odense. Klubben håber, at kunne gentage turneringen igen til næste år og med samme gode deltagerrepræsentation.

 
 
WHS udskydes i DK til 1. januar 2020

Som nævnt i tidligere nyhedsbrev, var det planen, at World Handicap System skulle implementeres globalt pr. 1. januar 2020.

European Golf Association (EGA) er imidlertid forsinket med færdiggørelsen af den endelige version af systemet, som stadig ikke foreligger i sin helt endelige form, samt med færdiggørelsen af regler og principper for, hvordan man omregner fra det nuværende EGA-handicap til et nyt WHS handicap.

I erkendelse af forsinkelsen på snart et halvt år, har EGA denne sommer besluttet, at de europæiske lande frit kan vælge at implementere WHS i perioden fra 1. januar 2020 eller udskyde til 1. januar 2021. DGU har efterfølgende valgt at udskyde WHS i Danmark til 1. januar 2021.

August 2019
Regel- og Handicapudvalget.

 
Pas på hulkanterne

Nogle spillere kommer til at lave skader på hulkanterne, når de putter med flaget i  og efterfølgende skal samle bolden op af hullet. 

Hulkanterne bliver typisk beskadiget, fordi man samler bolden op, mens man har golfhandske på og mens flagstangen står i hullet. Den lille snip, som man bruger til at lukke handsken, kommer tit til at skrabe mod hulkanten, som hurtigt kommer til at blive ødelagt.

Der er ting, man som spiller nemt kan gøre for at værne om sine lokale hulkanter:
- Tag flaget op, når du skal samle bolden op.
- Lad være med at bruge en boldopsamler, hvis flaget er i hullet.
 -Lad være med at bruge flagstangen til at trække bolden op.
 - Brug hånden uden handske til at samle bolden op og gør det ved at bruge to fingre. 

Endelig kan man nøjes med at putte med flaget i på de lange putts og så ellers tage flaget ud, når man er tæt på hullet.

 
HIO på 9 huls banen

Der bliver også lavet Hole In One på vores 9 huls bane.
Stort tillykke til de dygtige:

D. 17 juni lavede Lise Lotte Jensen HIO på hul 2

D. 1 juli lavede Maibritt Eriksen HIO på hul 5

D. 4 september lavede Peder Bering HIO på hul 2  

 
Nyt fra Barløseborg Golfbane

HUSK NU inden du går ud på din golfrunde, at registrere dig i Golfbox, også selvom der er god plads på banen. Hvis du ikke har været registreret i Golfbox, så får du ikke nødvendigvis de informationer du skal ha' omkring banen mm. og klubben kan ikke bruge statistikkerne fra Golfbox til noget, da de så ikke er retvisende.

  • HUSK PITCHFORK MED PÅ BANEN OG RET NEDSLAGSMÆRKER OP
  • RIV EFTER DIG I BUNKERS
  • RYD OP EFTER DIG OG SÆT KURVE PÅ PLADS PÅ DRIVING RANGE

Er du i tvivl om banens status, så kan du altid gå ind på forsiden af vores hjemmeside og bladre lidt ned, så kan du finde en BANESTATUS - der vil det altid fremgå om der evt. er ekstraordinære regler, der skal overholdes. Uddybning af BANESTATUS oversigten findes under menupunkterne Banen/Baneinfo på vores hjemmeside.
 
Nyt fra Sekretariatet


KLUBSEKRETÆREN
I sekretariatet møder du Mette,
som glæder sig til at hjælpe dig
med de spørgsmål, du måtte have.

Sekretariatet tager sig af alt
vedrørende klubben, såsom :
Økonomi
Sponsorer
Indmeldelser
Udmeldelser
Kontingenter
Handicapregulering
Prøvemedlemskaber
Turneringsdeltagelse mm.


ÅBNINGSTIDER
1. april til 30. september


Mandag 12.00 - 16.00
Tirsdag 13.00 - 17.00
Onsdag lukket
Torsdag 12.00 - 16.00
Fredag 9.30 - 13.30

Der er lukket i Sekretariatet
lørdage, søndage og helligdage.

Tlf. 6479 1224 - tryk 3
E-mail: post@bbgolf.dk
Barløseborg Golfklub
Skovvangsvej 47 - 5610 Assens - Tlf.: 6479 1224 - E-mail: post@bbgolf.dk