Ny publikation fortæller om udviklingsarbejde i folkeskolen
Kære

De første bevillinger fra folkeskoledonationen blev givet i juni 2014. I dag er der bevlilget 745 millioner kroner til i alt 174 forskellige efteruddannelsesinitiativer. Tiden er nu inde til at formidle et bredt indblik i det omfattende og varierede udviklingsarbejde, donationen har muliggjort.

Derfor udgiver vi publikationen Brikker til en midtvejsstatus - 15 artikler om udviklingsarbejde i folkeskolen, hvori vi giver stemme til en række af de initiativer, fonden har støttet. Artiklerne bidrager med konkrete erfaringer, resultater og udfordringer, der er typiske for de fleste af de initiativer fonden har støttet. Vi håber, at vi med publikationen kan inspirere til det videre udviklingsarbejde og bidrage til, at donationen når endnu bredere ud.

Under overskriften Vi skal samarbejde os til bedre børneliv,  kan du læse en af artiklerne fra publikationen. Her fortæller direktør og lærerformand i Aarhus Kommune, hvordan de arbejder med skoleudvikling og kulturforandringer i et helt skolevæsen.

I nyhedsbrevet giver vi også stemme til medlemmerne i vores udvalg. I artiklen Vi kan finde svaret på det meste sammen fortæller læringskonsulent, Sine Tjerrild Bruhn om sine iagttagelser og erfaringer fra sin tid i udvalget.

Har du idéer til temaer, vi bør have fokus på i nyhedsbrevet? Kontakt os gerne på folkeskolen@apmollerfonde.dk.

Vi håber meget, at du har lyst til at læse med.

Venlig hilsen

Hans Kristian Kristensen
Sekretariatsleder i A.P. Møller Fonden


 

Brikker til en midtvejsstatus
- 15 artikler om udviklingsarbejde i folkeskolen

Vi møder stor interesse for fondens arbejde i folkeskolen. Den forsøger vi at imødekomme løbende, og tiden er nu inde til at gøre status. Derfor har vi udarbejdet en publikation, hvor du kan læse 15 artikler, der giver indblik i et bredt udvalg af de støttede initiativer.

Herudover kan du læse om fondens måde at arbejde på og om de erfaringer vi har gjort os gennem de syv har vi har samarbejdet med folkeskolen.


 

Vi skal samarbejde os til bedre børneliv
Hvad skal der egentlig til for at komme i mål med skoleudvikling og kulturforandringer i et helt skolevæsen?

Det er de ved at finde svaret på i Aarhus Kommune, hvor direktør og lærerformand også udvikler deres eget læringsfællesskab - ligesom resten af kommunens 14.000 medarbejdere på skole- og børneområdet.

Artiklen indgår også i publikationen Brikker til en midtvejsstatus - 15 artikler om udviklingsarbejde i folkeskolen.
 

Mød vurderingsudvalget
"Vi må erkende, at ingen i skolen har svaret på alt, men at vi kan finde svaret på det meste sammen"

Sådan udtaler Sine Tjerrild Bruhn, der er en del af fondens vurderingsudvalg, og til daglig læringskonsulent i Københavns Kommune. I interviewet fortæller hun, hvad hun betragter som et godt udviklingsinitiativ, og om sit syn på, hvordan skolen har udviklet sig i de år, hun har siddet i udvalget. 
 
Eksterne evalueringer
I efteråret 2020 afsluttes det store kompetenceudviklingsprojekt 'Program for læringsledelse'. Læs evalueringen af programmet her sammen med en række andre eksterne evalueringer.

LÆS MERE
 
Ansøgningsrunder
Næste ansøgningsfrist er
den 3. februar 2021.

Læs om ansøgningssprocessen og vurderingskriterierne her.


LÆS MERE
 
A.P. Møller Fonden
Esplananden 50
1098 København K

Læs mere på vores hjemmeside Folkeskoledonationen

Hvis du ønsker at afmelde nyhedsmailen - tryk her.